Wednesday 2 October 2013

6 nippi, kuidas valida Sulle sobivaim autokool!

<a href='http://es.123rf.com/photo_19098556_clear-strategic-solution-for-business-leadership-with-a-straight-path-to-success-choosing-the-right-.html'>lightwise / 123RF Foto de archivo</a>








Nii palju autokoole! Nii palju erinevaid valikuid! Mille järgi otsus teha?

Järgnevad nipid peaksid selguse majja tooma!


1)   Enne kui otsustad, tutvu mitme autokooliga. Teavet saad kõige paremini autokoolide kodulehtedelt, kuid ka oma juba koolituse läbinud sõpradelt ja tuttavatelt, kes oskavad Sulle anda infot ka kooli korraldusliku poole kohta – kas õpetajad on tasemel ja sõbralikud, kuidas kool lahendab esile kerkivaid probleeme ja palju muud. Lisaks võid enne otsustamist ka autokoolis kohal käia ja vaadata, kas pakutavad tingimused on sulle sobivad.

2)     Uuri, millised on Sind huvitava kursuse hinnad erinevates autokoolides. Kui mõni autokool pakub teenust tunduvalt madalama hinnaga kui teised, uuri lähemalt, milliste hindadega pakuvad nad lisateenuseid.

3)     Autokooli seaduslikkust aitavad tõendada koolitusloa olemasolu (saab uurida Haridus- ja Teadusministeeriumi koolituslubade andmebaasist SIIN.) ja kinnitatud õppekava (üleval Maanteeameti kodulehel SIIN)

4)     Tutvu sellega, mida sisaldab kursuse tasu ja milliste lisakulutustega pead arvestama. Kas kursuse hinna sees on juba esmaabi, pimedasõit ja algastme riskivältimise koolitus? Kui palju maksab lisasõidutund? Kas koolieksamid on hinna sees ja kui palju maksavad korduseksamid? Kas koolituse maksumus sisaldab ka riigilõivu riikliku teooria- ja sõidueksami eest?

5)     Uuri, kas koolituselt saab tagasi tulumaksu. Kui autokool omab koolitusluba või registreeringut Eesti Hariduse Infosüsteemis (EHIS), siis saab tulumaksu tagasi taotleda.

6)     Kui oled autokooli valinud, veendu, et oled kõigist makse- ja õppetingimustest õigesti aru saanud. Väldi lepingu allkirjastamist pimesi. Kui midagi jäi selgusetuks, küsi koheselt autokooli töötajatelt üle. Kirjaliku koolituslepingu puhul küsi üks eksemplar kindlasti ka endale.

Tutvu nende autokoolidega:
Haja Autokool
Autokool Aide
Zebra Autokool



No comments:

Post a Comment